ITEXEC_2022_870px_11.jpg

A rendezvényről

Nincs olyan vállalkozás, amely ne produkálna évről évre egy vagyonnyi adatot, amelyet, ha megfelelően strukturálva gyűjtenének és értően elemeznének, megalapozottabb döntéseket hozhatnának, és üzleti tevékenységüket hatékonyabbá, nyereségesebbé, sikeresebbé tehetnék. Az IT-vezetők és az üzleti menedzsment közös kihívása és felelőssége, hogy az adatvagyonnal úgy gazdálkodjanak, hogy az valóságos, földi vagyonná: bevétellé, profittá, piaci előretöréssé válhasson.

Az „ITexec 2022 – Adatgazdagság” kérdéseket vet fel abban a hitben, hogy ha tökéletes válasszal nem is szolgálnak a megszólalók, de elmélkedésre inspirálnak.

– Történhet bármi, az üzleti és informatikai folyamatok ismerete és menedzselése nélkül nincs digitalizáció. Hogyan érjük el, hogy a folyamatokból keletkező adatok ne vesszenek el, és segítsék a menedzsmentet a jó döntések meghozatalában?

– Már rég nem addig terjeszkedünk, ameddig a takarónk ér. Hol tartunk az elfelhő­södésben, és merre haladjunk ezen az úton? Tudjuk-e, hogy hol vannak az adataink, és tudjuk-e, hogy nálunk az egyes adatcsoportoknak kik is a vagyonőrei?

– Legyünk az új technológiák révén hatékonyabbak, mint bármikor korábban, és legyen IT-rendszerünk biztonságosabb, mint valaha! A menedzsment ilyen elvárásának hogyan lehet megfelelni? Kellő módon gondoskodunk-e adatvagyonunk védelméről?

Program

1. nap – június 2.
2022.06.02.
ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ
2022.06.02.
09:00–10:00
Köszöntő, megnyitó
2022.06.02.
10:00–10:05

Fritsch Róbert, VISZ és Mester Sándor, ITBUSINESS

KILÁTÓ
2022.06.02.

Szálljunk fölébe, nézzünk körbe, hogy láthassuk azt is, amit láthatatlanná tesz a hétköznapok szürke köde. Hol is tartunk a digitalizációs utazásban? Hatékonyabbak lettünk? Hol a biztonság mostanában?

Data Fabric – út az adatvezérelt vállalati működéshez
2022.06.02.
10:05–10:25

Napjainkban a vállalatoknak fontos arra törekedniük, hogy a meglévő kevés profi adatelemzőn kívül minél több kiváló üzleti tudással rendelkező szakember számára tegyék elérhetővé az adatelemzési eszközök felhasználását, ezáltal csapatsporttá fejlesztve az adatelemzést, megágyazva az adatvezérelt kultúra elterjedésének a szervezeten belül. Néhány példán keresztül megmutatjuk, hogy a Data Fabric koncepcióval és technológiával hogyan valósítható meg, hogy a szerteágazó adatok gyors és hatékony módon egységes adatvagyont képezzenek, és a vállalat hajtóerejévé váljanak üzleti döntésekhez, automatizált folyamatokhoz vagy akár egyedi ügyfélélmény kialakításához.

Előadó: Rehus Péter és Huszti Dániel, IBM

Ernst & Young Consulting előadása
2022.06.02.
10:25–10:45

Előadó: Zala Mihály

A felhasználói élmény jövője: az empatikus ügyfélkapcsolatok kiépítése
2022.06.02.
10:45–11:00

A nagyvállalati szféra mára felismerte, hogy az adatvagyon okos használata kulcsfontosságú versenyelőnyt biztosít az amúgy zajos és zsúfolt piaci környezetben. A következő, empatikus lépcsőfokra való továbblépéshez azonban szükségessé vált a tartalmában releváns, elsősorban digitális ügyfélélmény biztosítása. Az előadás erről a változásról, valamint a szoftvertervezésbe és -fejlesztésbe való beépítésének módjáról ad áttekintést.
Előadó: Fauszt Gábor, AutSoft

End-to-end digitális frontend ökoszisztéma + agilis működés = elégedett ügyfelek
2022.06.02.
11:00–11:15

Nem vitatkozik már senki azon, főleg a mostani hibrid-remote világban, hogy az ügyfelekkel való elsődleges kapcsolódási csatorna az a digitális. Eközben általános vélekedés, hogy a digitális ügyfélkezelés megoldható azzal, hogy van egy új weboldal, kiszolgáló felület, kell egy jó CMS vagy kell egy chatbot. Ez viszont csak leegyszerűsítése a valódi helyzetnek. Hogyan lehet feloldani a silós működést? Hogyan szabadulhat ki a marketingről egy ügyfélvisszajelzés? Hogyan lehet a lehető leggyorsabban termékvalidációt véghezvinni?  Hogyan lehet elkerülni a kétsebességes működést? A válasz egy end-to-end digitális frontend-ökoszisztéma, a nyertesek pedig azok, akik ezt le tudják fedni, és a változásokra gyorsan tudnak reagálni.
Előadó: Hoffmann Bence, ShiwaForce

Az FGSZ Földgázszállító eredményei a TOPdesk bevezetése után – esettanulmány
2022.06.02.
11:15–11:30

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. és a TOPdesk kapcsolata körülbelül 3 éve kezdődött, amikor az előbbihez egy fiatal IT vezetőt szerződtettek, aki alapjaiban újra gondolta a cég szolgáltatási folyamatait. Az éppen készülő szervezeti átalakulást nem félt megtámogatni az újonnan bevezetett szolgáltatásmenedzsment szoftverrel, amelyek végül kölcsönösen hatottak egymásra és ezáltal valósult meg a sikeres megújulás.
Előadó: Simon Anita,
TOPdesk

A távolság közelsége
2022.06.02.
11:30–11:55

Digitális, hibrid, automatizált, bármilyen intelligencia – mit ér, mire kell a technológia, amikor a kihívások eldurvulnak?
Kerekasztal beszélgetés: Donner Krisztián, Cyfirma by Prianto; Dr. Hasznics Milán, Qualysoft; Fritsch Róbert, VISZ; Fauszt Gábor, AutSoft; Hoffmann Bence, ShiwaForce; Zala Mihály, Ernst & Young

KÁVÉSZÜNET
2022.06.02.
11:55–12:15
FORRÓ TÉMÁK
2022.06.02.

Kollaboráció, kollaboráció, kollaboráció – úgy tűnik, hogy az együttműködés a kulcsa mindennek, ami jó. S aki erre nem hajlandó, attól pedig meg kell védenünk magunkat és a magunkét.

A hibrid munkavégzés harmadik evolúciós szintjét támogató fejlesztések
2022.06.02.
12:15–12:35

A pandémiás időszak teljesen felborította és átírta az elmúlt közel 2 évben a fejlesztési stratégiákat, miközben a felhasználói igények egyik napról a másikra változtak meg. Mostanra a „kényszer szülte fejlesztés” a gyártói oldal mellett az ügyfél oldalon is ismert fogalommá vált és a legtöbb esetben fordítva kell felülni a lóra, ha egy sikeres projektet szeretne az ember lemenedzselni. Mindeközben az LSK Hungária boszorkánykonyhájában ismét a felhasználói élményt célzó fejlesztések kerülnek előtérbe...
Előadó:
 Leveli András, LSK Hungária

Mikor tud értékes lenni az adatvagyonod és hogyan kezeld a leghatékonyabb módon?
2022.06.02.
12:35–12:50

Előadó: Misángyi Géza, Grape Solutions

Az IT töri az utat a videórendszerek előtt
2022.06.02.
12:50–13:05

Régóta beszélünk arról az átalakulásról, amelyen a videórendszerek keresztülmentek az utóbbi években, és mára mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a fejlődést az alkalmazott informatikai technológiák határozzák meg. Hol tartunk 2022-ben? Melyek a jelenleg legmeghatározóbb technológiai trendek? Felhő alapú rendszerek, kiberbiztonság, 5G, AI, fenntarthatóság. Néhány címszó, amelyeket az előadás mindenképpen érinteni fog. Milyen tényezők állnak ezek mögött? Milyen hatással van mindez a videórendszerek felhasználására? Milyen üzemeltetési kihívásokkal kerülnek szembe a felhasználó szervezetek? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a válaszokat. Az előadás végén pedig röviden demonstráljuk az egyik csúcskategóriás AI-alkalmazás képességeit
Előadó: Laczkó Gábor,
 Aspectis

Adatvagyon stratégia – Iparági szegmensekben
2022.06.02.
13:05–13:20

Előadó: Tóth Zsolt, Inter Computer

Amit a jövő munkavállalóiról tudni érdemes
2022.06.03.
13:20–13:35

A nagy diákfelmérés eredményei
A Schönherz Iskolaszövetkezet tavasszal nagyszabású kutatást végzett: a jelenlegi egyetemisták munkavállalással kapcsolatos gondolatait, vágyait és elvárásait, valamint a megélhetésre vonatkozó elképzeléseit mérte fel. A kérdőíves megkérdezésre az ország összes felsőoktatási intézményéből közel 1200 egyetemista válaszolt. Álláspontjuk – amely több kérdés tekintetében is meglepő eredményeket hozott – igen tanulságos lehet a munkaadók számára, és ne feledjük, hogy ők azok a fiatalok, akik kész szakemberekként 1-2 éven belül a munkaerőpiacra lépnek!
Előadó: Lovas István, Schönherz Iskolaszövetkezet

Csodák pedig vannak
2022.06.02.
13:35–14:00

Unásig ajnározott csodatévő megoldásokkal tele van a padlás. Nagy szerencsénkre azonban a mindennapok IT-rendszereibe, tárgyalóiba is jutnak olyan új okos eszközök, szoftvermegoldások, amelyek akár csodát is tehetnek.
Kerekasztal-beszélgetés: Borbás Sándor, H1 Systems; Laczkó Gábor, Aspectis; Leveli András, LSK Hungária Kft.; Nagyné Agárdi Györgyi, Allianz Hungária; Sáfrán Péter, IBM; Tresch András, Quattrosoft

EBÉD
2022.06.02.
14:00–15:00
PROtACTION
2022.06.02.

Őszintén valljuk be: tudjuk, hogy hol vannak az adataink? Tudjuk, hogy nálunk az egyes adatcsoportoknak kik is a vagyonőrei? És biztos, hogy a megfelelő módon védelmezzük azt, amire, csak idő kérdése, szemet vet majd a sötét oldal?

Ha lyukas a védőháló – a DevSecOps szerepe a fejlesztésekben
2022.06.02.
15:00–15:15

Ha szoftverfejlesztésre kerül a sor IT-biztonsági szakember bevonása nélkül, a komplett architektúra szintű IT-információ- és adatvédelmi biztonsági lépéseket nem hajtják végre, tehát lyukas marad a rendszer. Élő példák a mindennapokból. Mit lehetett volna tenni a támadások elkerülésére?
Előadó: Horváth Tamás,
 Brightdea

The Power of Cloud & Analytics with A.I.
2022.06.02.
15:15–15:30

Miért van szükség a mai világban mesterséges intelligencia alapú biztonsági megoldásokra, és miért gondoljuk úgy, hogy tisztán "on-premise" ez szinte megvalósíthatatlan.
Előadó: Pintér András,
 Palo Alto Networks

Clico előadása
2022.06.02.
15:30–15:45

Előadó: Csinos Tamás

SOC: A Saját, a SaaS és az Instant – implementációs alternatívák
2022.06.02.
15:45–16:00

Az előadás összefoglalja biztonsági üzemeltetés kihívásait, elvárásait, és alternatívákat kínál az adott szervezet számára optimális megoldás választására, és bemutat egy „előrecsomagolt”, IBM technológiájú SOC-megoldást. 

– Biztonság vagy megfelelőség? 
– Egy kis matek
– Erőforrás igények
– És az AI?
– Alternatívák: saját, elosztott, hierarchikus, SaaS
– Instant SOC

Előadó: Kocsis Zsolt, IBM

Ökölszabályok
2022.06.02.
16:00–16:30

Ölbe tett vagy feltett kéz – egyik sem az eredményes védekezés póza. Az ütést kivédeni és olykor állni is tudni kell. Önvédelmi beszélgetés, amit nemcsak CISO-knak ajánlunk.
Kerekasztal-beszélgetés: Bódis Péter, Magyar Államkincstár; Csinos Tamás, Clico; Horváth Tamás, Brigthdea; Polereczki Andrea, M-RTL Televízió Zrt.; Rakoncza Zsolt, Dell Technologies; Schneck Zsolt, Shield

KÁVÉSZÜNET
2022.06.02.
16:30–16:50
ITSEC
2022.06.02.

Egyedül a legjobbaknak sem megy. Mikor forduljunk külső erőkhöz? Tudunk-e jól kérdezni és jól kérni? Választani és kiválasztani sem egyszerű.

Observability for all
2022.06.02.
16:50–17:05

SolarWinds® Hybrid Cloud Observability offers organizations of all sizes and industries a comprehensive, integrated, and cost-effective full-stack solution. Hybrid Cloud Observability is designed to optimize performance, ensure availability, and reduce remediation time across on-premises and multi-cloud environments by increasing visibility, intelligence, and productivity.
Előadó: Remik Sieminski, Solarwinds by Prianto

Exclusive Networks Hungary előadása
2022.06.02.
17:05–17:20

Előadók: Fórján Tamás és Szemes Tibor

Securitize the hybrid work with a Persistent Data protection
2022.06.02.
17:20–17:35

The hybrid work model is the new way of working, but not only brings benefits but also means an increase in risks and exposure to threats. Until now the security perimeter was only around the corporate network itself, where sensitive information travels from different networks and devices continuously and can multiply the points where data is exposed. Find out in this presentation how to secure the business data with smart, transparent, and easy-to-use data protection.

Előadó: Sandrine Roux-Campagne, Sealpath

Egy lépéssel a hackerek előtt… legyen saját 007-es ügynöke!
2022.06.02.
17:35–17:50

Újgenerációs, személyre szabott kiberhírszerzési platform, amely dekódolja kiberfenyegetéseket. Tudta, hogy a kibertámadások előrejelezhetők? Milyen előnyökkel jár, ha tudjuk és kontextusban helyezve látjuk ki, miért, hogyan, mit és mikor tervez támadást ellenünk? A Cyfirma megoldásait az különbözteti meg a versenytársaktól, hogy a kiber-intelligenciát a támadási felület felderítésével, sebezhetőségi intelligenciával, márkaintelligenciával, helyzetfelismeréssel és digitális kockázatvédelemmel kombinálja. Olyan információkat bocsát rendelkezésre, melyek lehetővé teszik számunkra a hatékony hírszerzést és védelmet a külső támadások ellen. Segítségével viselkedéselemzést végzünk, melynek során összeköthetjük a pontokat a hacker, az indíték, az esemény és a módszer között, átfogó képet kapva teljes fenyegetettségi környezetünkről.

Előadó: Urzica Olivér, Cyfirma by Prianto

Biztonság mostanában
2022.06.02.
17:50–18:20

Fenyegetettségben nincs hiány, ahogyan aggódó üzleti vezetőkben sem. Hogyan értessük meg főnökeinkkel, hogy baj akkor is lesz, ha mindent megteszünk azért, hogy elkerüljük? Mire készüljünk, hogy a baj ritka vendég legyen?
Kerekasztal-beszélgetés: Donner Krisztián, Solarwinds by Prianto; Gélák Róbert, HungaroControl; Kocsis Zsolt, IBM; Szabó Loránd, Exclusive Networks Hungary; Ványa László, Progress Flowmon

ESTI PROGRAM
2022.06.02.
20:00–23:00
2. nap – június 3.
2022.06.03.
Köszöntő
2022.06.03.
09:00–09:05
HUMAN
2022.06.03.

Az ember egyelőre az embernél még nem talált fel jobbat. A gépek egyelőre azt teszik, amit az emberi utasítások és szándékok szerint tenniük kell. A digitalizációhoz egyelőre a legszükségesebb a hozzáértő, elkötelezett ember.

Keynote előadás
2022.06.03.
09:05–09:25

Előadó: Bencsik Edit, TATA

A káosz ára – miért mennek el a legtehetségesebb munkatársaid?
2022.06.03.
09:25–09:40

Előadó: Fodor Andrea, Projektcoach

Van, aki nem eladó
2022.06.03.
09:40–10:10

Egyre több jó szakember kellene, de egyre többen vannak, akiket nem lehet kimozdítani onnan, ahol éppen vannak. Olykor úgy tűnik, hogy senki sem eladó.
Kerekasztal-beszélgetés: Hunyady Lajos, Human Services Hungary; Kárai Anita, HumanField; Simon Anita, TOPdesk Magyarország

KÁVÉSZÜNET
2022.06.03.
10:10–10:40
ITEXEC
2022.06.03.

Az informatikai szervezetek vezetői övig járnak a kihívásokban. Hogyan priorizáljanak az értékek tucatjai és a feladatok százai között? Mit delegáljanak, és melyek azok a terhek, amelyeket mindig a saját vállukra kell, hogy vegyenek?

Teljes vizibilitás, avagy szeretném látni és érteni a „mindent is”
2022.06.03.
10:40–10:55

A hálózati forgalom analitikára épülő képességek sok szerepkör számára hatalmas segítség, és ezek népszerűsége egyre csak nő. De mit jelent egy IT vezető számára ez a képességhalmaz? Miért és honnan indulnak ezek a beszélgetések? Egyes területek konkrét igényei indítják vagy a vállalatunk egészére kiterjedően szeretnénk ezeket alkalmazni? Tudunk-e egyszerre minden területen szintet lépni, vagy mindig lesz, ami fontosabb? Hogyan néz ki egy "láthatóság" projekt bevezetése CIO szemmel?
Előadó:
Ványa László, Progress Flowmon

39 másodpercenként egyszer… (online előadás)
2022.06.03.
10:55–11:10

Kiberbiztonság, avagy utolsó mentsvárunk, ha baj van.
A ransomware-támadások elleni védekezés eszköztára a Dell Technologies megoldásaival.
Előadó: Várkonyi László, ISG Technology Consulting​, Dell Technologies

Egymásközt
2022.06.03.
11:10–11:40

A konferencia záró társalgása a konferencia tanulságairól szól, és arról, amiről az IT-vezetők szerint akkor és ott mindenképpen beszélni kell.
Moderátor: Nagyné Agárdi Györgyi, VISZ;
Résztvevő: Gazdag Ferenc,
VISZ; Hagen István, Bonafarm; Kezdődy Attila, Magyar Bankholding

A KONFERENCIA ZÁRÁSA, EBÉD
2022.06.03.
12:00–13:00

Előadók

Bencsik Edit
Bencsik Edit
TATA
Borbás Sándor
Borbás Sándor
H1 Systems
Bódis Péter
Bódis Péter
Magyar Államkincstár
Csinos Tamás
Csinos Tamás
CLICO
Donner Krisztián
Donner Krisztián
Solarwinds by Prianto
dr. Hasznics Milán
dr. Hasznics Milán
Qualysoft
Fauszt Gábor
Fauszt Gábor
AutSoft
Fodor Andrea
Fodor Andrea
Projektcoach
Fórján Tamás
Fórján Tamás
Exclusive Networks Hungary
Fritsch Róbert
Fritsch Róbert
VISZ
Gazdag Ferenc
Gazdag Ferenc
VISZ
Gélák Róbert
Gélák Róbert
HungaroControl
Hoffmann Bence
Hoffmann Bence
ShiwaForce
Horváth Tamás
Horváth Tamás
Brightdea
Hunyady Lajos
Hunyady Lajos
Human Services Hungary
Huszti Dániel
Huszti Dániel
IBM
Kárai Anita
Kárai Anita
HumanField
Kezdődy Attila
Kezdődy Attila
Magyar Bankholding
Kocsis Zsolt
Kocsis Zsolt
IBM
Laczkó Gábor
Laczkó Gábor
Aspectis
Leveli András
Leveli András
LSK Hungária Kft.
Lovas István
Lovas István
Schönherz Iskolaszövetkezet
Mester Sándor
Mester Sándor
ITBUSINESS
Misángyi Géza
Misángyi Géza
Grape Solutions
Nagyné Agárdi Györgyi
Nagyné Agárdi Györgyi
Allianz
Pintér András
Pintér András
Palo Alto Networks
Polereczki Andrea
Polereczki Andrea
M-RTL Televízió Zrt.
Rakoncza Zsolt
Rakoncza Zsolt
Dell Technologies
Rehus Péter
Rehus Péter
IBM
Sandrine Roux-Campagne
Sandrine Roux-Campagne
Sealpath
Schneck Zsolt
Schneck Zsolt
Schield
Schopp Attila
Schopp Attila
ITBUSINESS
Remik Sieminski
Remik Sieminski
Solarwinds by Prianto
Simon Anita
Simon Anita
TOPdesk Magyarország
Szabó Loránd
Szabó Loránd
Exclusive Networks Hungary
Szemes Tibor
Szemes Tibor
Exclusive Networks Hungary
Tóth Zsolt
Tóth Zsolt
Inter Computer
Tresch András
Tresch András
Quattrosoft
Urzica Olivér
Urzica Olivér
Cyfirma by Prianto
Ványa László
Ványa László
Progress Flowmon
Várkonyi László
Várkonyi László
ISG Technology Consulting​, Dell Technologies
Zala Mihály
Zala Mihály
Ernst & Young Consulting Ltd.

Helyszín

Helyszín: Park Inn by Radisson Zalakaros


Parkolás: A szálloda egy 250 férőhelyes őrzött parkoló résszel rendelkezik, amely egy külső, egy fedett és egy mélygarázs részből áll. A parkolás díja bruttó 2.100 Ft /autó/éj.

A sorompóval elzárt területen kívüli részeken ingyen lehet parkolni.

Cím: Zalakaros, Üdülő sor 1

Részvétel

A kétnapos szakmai rendezvényen kizárólag a vállalati, intézményi IT-vezetők, CIO-k, CISO-k, az adatvagyon legfőbb őrei, a digitális transzformáció irányítói, üzemeltetési és fejlesztési vezetők, az innováció irányítói, IT-beszerzési döntések előkészítői vehetnek részt.

Az ITB által meghívott ITexec kör számára egyágyas elhelyezést biztosítunk, részükre a konferencián való teljes körű részvétel díjmentes. 

A meghívóval nem rendelkező IT executive-ok számára limitált létszámban biztosítunk részvételi lehetőséget. A részletekkel kapcsolatban érdeklődjön Kardos Beatrixnál, a bkardos@itbusiness.hu címen.

Kapcsolat

A rendezvénnyel kapcsolatos kérdéseivel, forduljon hozzánk bizalommal:

Program – Mester Sándor
smester@itbusiness.hu

Szervezés – Kardos Beatrix
bkardos@itbusiness.hu

Regisztráció – Klenner Linda
itbkonferencia@itbusiness.hu

Szponzoráció – ITB sales team
sales@itbusiness.hu