Gadget

samsung_akk
Forrás: theverge.com

Már a Samsung S-széria is javítható házilag

Végre a Samsung csúcsmobiljai is javíthatók az iFixit megoldásaival. 

Immáron a Galaxy S20, S21 és Tab S7 Plus tulajdonosok is vásárolhatnak cserealkatrészeket a készülékeikhez, és hozzáférhetnek a barkácsjavításhoz szükséges útmutatókhoz.  

A képernyő, a hátsó üveg és a töltőport cseréjéhez szükséges alkatrészeket és szerszámokat az iFixiten keresztül, valamint a Samsung kiskereskedelmi és szervizhelyein lehet majd megvásárolni - olvasható a vállalat keddi közleményében. Ha valaki kijelzőcsere-készletet vásárol, egy visszaküldési címkét is kap, hogy a régi alkatrészeket visszaküldhesse újrahasznosításra. 

Ami az árképzést illeti, a Samsung szerint a fogyasztók ugyanazt az árat fizetik majd az alkatrészekért, mint a szervizekben. Például egy S20 kijelző szerelvénye 199,99 dollárba (kb. 75.000 forintba) kerülí míg a hátsó üveg 69,99 dollár (kb. 26.000 forintba), a töltőport szerelvényéért pedig 59,99 dollárt (kb. 23.000 forintba) kérnek.  

Ami a csereakkumulátort illeti, a Samsung még mindig nem árulja el, hogy beszerezhető lesz-e. A sajtóközleményben ugyan megemlíti, hogy a cserekijelző-szerelvény tartalmazni fog egy akkumulátort, de ennél többet egyelőre nem tudni. Érdemes megjegyezni, hogy az iFixitnél vannak alkatrészek és utasítások az (elég trükkösnek tűnő) S20 és S21 akkumulátorcsere folyamatához, de azok nem hivatalos Samsung alkatrészek, ugyanis a Samsunggal való partnerségük még nem terjed ki ezekre a telefonokra, annak ellenére, hogy februárban jelentek meg. Így a házilagos akku csere még várat magára.