Cégvilág

TikTok
Forrás: ITB
Nem lesz a Microsofté a videómegosztó

Akkor most betiltják Amerikában a TikTokot?

Kudarcba fulladtak a Microsoft és a TikTok anyavállalata, a ByteDance közötti tárgyalások a videómegosztó szolgáltatás amerikai tevékenységének a megvásárlásáról. Meg nem erősített információk szerint az Oracle lesz a TikTok "technológiai partnere".

Márpedig Trump elnök rendelete szeptember 15-ig adott határidőt arra, hogy a nemzetbiztonsági kockázatnak minősített TikTok amerikai kézbe kerüljön, különben betiltja a videómegosztó szolgáltatást az Egyesült Államokban.

„A ByteDance ma tudatta velünk, hogy nem adja el a TikTok amerikai műveleteit a Microsoftnak. Biztosak vagyunk abban, hogy ajánlatunk a TikTok felhasználói számára jó lett volna, miközben védte a nemzetbiztonsági érdekeket. Ehhez jelentős változásokat hajtottunk volna végre annak biztosítása érdekében, hogy a szolgáltatás megfeleljen a legmagasabb szintű biztonsági, adatvédelmi, online biztonsági és dezinformáció ellenes követelményeknek, és ezeket az elveket világosan megfogalmaztuk augusztusi nyilatkozatunkban. Várjuk, hogy miként alakul a szolgáltatás működése ezeken a fontos területeken.”- olvashatjuk a Microsoft közleményében.

Kínában nem nézték jó szemmel a TikTok felvásárlására irányuló törekvéseket. A Reuters értesülései szerint a pekingi kormány inkább lemond a TikTok Egyesült Államokbeli tevékenységéről, mintsem hogy engedje a politikai nyomással kikényszerített akvizíciót.