Cégvilág

Delta_hitel.jpg
Forrás: Delta Technologies

Nagy összegű garancia hitelkeret-szerződést kötött a Delta és az OTP

Szeptember 14-én garancia hitelkeret-szerződést kötött a Delta Technologies az OTP Bankkal. A nagy összegű, 250 millió forint értékű szerződés egyedi garanciák nyújtására ad lehetőséget – adta tudtul a hírt a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat tőzsdei közzétételében.

Az OTP Bank valamint a Delta Technologies és leányvállalatai, a Delta Systems és a Delta Software Technologies között létrejött hitelkeret-szerződés célja egyedi garanciák nyújtása. A keret, amelyet a szerződés szerint erre a célra különített el az OTP Bank, 250 millió forint.

A 2020. szeptember 14-én született megállapodásban foglalt időszak – amíg a keretösszeg a tőzsdei vállalat rendelkezésére áll – 2021. május 15-ig tart, a Delta Technologiesnak eddig van lehetősége a hitelkeret terhére egyedi garanciákat igénybe venni, mégpedig legfeljebb 5 éves futamidővel. Ezt figyelembe véve, az ilyen módon biztosított egyedi garanciák hatálya legkésőbb 2026. május 15. lehet.

Nem ez az első hitelszerződés a Delta Technologies és az OTP Bank között. A nyár folyamán, 2020. június 30-án a két fél 400 millió forint összegű folyószámlahitel-szerződést írt alá, melynek futamideje és rendelkezésre állási időszaka ugyancsak 2021. május 15-ig tart.